http://www.zwaremetalen.com/recensie/18942/Acid-Death-Promo.html

 

Acid Death – Promo
Eigen beheer, 2011

Acid Death is terug! Fijn natuurlijk, maar ik had eigenlijk nog nooit van deze Griekse death metal-veteranen gehoord. Ik ben dan ook wat gaan researchen en kwam terecht bij een stel releases die tussen 1990 en 2000 waren verschenen. Degelijke, maar toch enigszins onopvallende en brave death metal met af en toe wat stijlvreemde elementen ertussen gegooid. Zo klinkt het in mijn oren en het feit dat de band buiten de landgrenzen nauwelijks potten heeft gebroken, spreekt wat dat betreft voor zich.

Anno 2011 is men dus terug na een afwezigheid van tien jaar. Middels een drie-track promo wil men de aandacht op hun verrijzenis vestigen. Geopend wordt er met Convict 655321, een nummer dat duidelijk maakt dat er wat betreft het metalgedeelte weinig veranderd is in het Acid Death-kamp. Weinig avontuurlijke death metal die beleefder is dan de bandnaam doet vermoeden. Wel zijn de stijlvreemde factoren grotendeels verdwenen (een occasionele toetsaanslag daargelaten). Het andere nieuwe nummer Crossing the Line is al even schaapachtig als zijn voorganger. Dit maakt werkelijk niks los. Geen agressie, geen herkenbare hooks en weinig of geen avontuur te beleven. Het laatste nummer is een heropname van het stokoude Apathy Murders Hope, wat meteen aantoont dat er sinds de beginjaren van de band weinig of geen progressie is geweest.

Acid Death werkt momenteel aan een nieuwe langspeler, maar ik vraag me af of dat wel zin heeft. Zolang men hun genregenoten niet kan overstijgen middels wat verrassend songmateriaal of gewoon een lekkere brok agressie, zal deze band voor altijd in de marge van het genre blijven bestaan. Jammer, maar het is niet anders.